Silent luchtgordijn

Hij is zó stil, u zou bijna vergeten dat hij er is. Totdat u uw energierekening bekijkt. Want daarin maakt een Silent luchtgordijn van NHS een wereld van verschil. Dankzij dit stille luchtgordijn kunt u de deur in elk seizoen uitnodigend open laten staan, zonder dat u energie verliest. Ondertussen genieten uw medewerkers en bezoekers van een aangenaam binnenklimaat en houdt u insecten, stof, rook en vuil buiten de deur.

Silent

Wand- of plafondmontage in het zicht, met luchtaanzuiging van boven en onder.

Silent GVP

Voor zicht- of inbouwmontage, gelijk aan het verlaagd plafond (GVP), met zichtbare onderzijde en luchtaanzuiging van onder.

Silent BVP

Inbouwmontage boven het verlaagd plafond (BVP), met alleen de aanzuig- en uitblaasopening zichtbaar en luchtaanzuiging van onder.

Silent luchtgordijnen

De naam zegt het al. Silent luchtgordijnen zijn onze meest geruisloze modellen. Een speciale waaier zorgt ervoor dat de geavanceerde EC-ventilatoren optimaal functioneren bij een laag toerental. De gehele binnenzijde van de unit en de behuizing van de ventilatoren zijn bovendien bekleed met hoogwaardig geluidsabsorberend schuim. Zo ontstaat een superstille klimaatscheiding met een lange levensduur en een ultralaag energieverbruik. Ideaal voor ruimtes waarin rust en stilte belangrijk zijn, zoals werk- en studieplekken, een lobby of een bibliotheek.

 

Tot wel 30% energiebesparing

De uitblaasmond is uitgerust met een speciaal drukkamer­straalsysteem. Hiermee bespaart u tot wel 30% energie in vergelijking met een conventioneel lamellenuitblaassysteem. Ook zorgt dit moderne systeem voor een gelijkmatige, stabiele luchtstroom. De uitblaasmond kunt u traploos instellen van 30 graden naar binnen tot 30 graden naar buiten.

 

Ultiem gebruiksgemak

Schaft u een luchtgordijn uit onze Silent-serie aan, dan profiteert u van ultiem gebruiksgemak. De componenten zoals het voorpaneel, de verwarmingsbatterij en de ventilatoren zijn zo ontwikkeld dat u er als gebruiker geen omkijken naar hebt. Arbeidsintensief wekelijks of maandelijks onderhoud is dan ook niet nodig.

 

Strak, slank design

De luchtgordijnen kennen een strak, slank design. U kunt ze dus gerust in het zicht plaatsen. De meest gebruikelijke kleur is verkeerswit (RAL9016). Liever een andere kleur? Geef dat dan bij ons aan. De luchtaanzuiging is verborgen achter het fraai vormgegeven voorpaneel dat – omgekeerd gemonteerd – lucht aanzuigt via de onderkant. Hierdoor is het mogelijk om het luchtgordijn dicht tegen het plafond te monteren. Behalve Silent luchtgordijnen die in het zicht gemonteerd kunnen worden, hebben we ook modellen die u gelijk met of boven een verlaagd plafond kunt inbouwen. Deze modellen vindt u op pagina 6 van deze brochure.

 

Voor deuren in elke breedte en tot 3 meter hoog

Voor elke deurbreedte kunt u een effectief luchtgordijn creëren. De vier lengtematen zijn namelijk eenvoudig te combineren. In de meeste gevallen kiezen we voor horizontale installatie. Soms is een verticaal luchtgordijn een betere oplossing, bijvoorbeeld bij een heel hoge deur.

 

Installatie in een handomdraai

Zowel horizontale als verticale Silent luchtgordijnen zijn eenvoudig te monteren. Horizontale luchtgordijnen monteert u aan de muur met draadeinden M8 of los te bestellen bevestigingsbeugels. Verticale luchtgordijnen bevestigt u met de meegeleverde consoles aan de vloer of op elkaar. In verband met het risico op kanteling is het belangrijk om het bovenste luchtgordijn aan de muur of het plafond te verankeren.

 

Hoge kwaliteit en vijf jaar garantie

Alle luchtgordijnen van NHS voldoen aan de hoogste kwaliteits­eisen. Bij de aanschaf van een luchtgordijn krijgt u vijf jaar garantie.

Hoge kwaliteit en vijf jaar garantie

NHS Luchtgordijnen produceert en levert alle luchtgordijnen conform de hoogste kwaliteitsnormen. Daarnaast hanteren wij vijf jaar garantie.

Voor elke deurbreedte en tot 3,20 meter deurhoogte

Of u nu een smalle of brede deur hebt; voor elke deurbreedte kunt u een effectief luchtgordijn creëren. De vier lengtematen zijn namelijk eenvoudig te combineren. Voor deurhoogtes tot 3,20 meter zijn de luchtgordijnen leverbaar in twee verschillende capaciteiten. In de meeste gevallen wordt een luchtgordijn horizontaal geïnstalleerd. Een verticale installatie is echter ook mogelijk, bijvoorbeeld bij een heel hoge deur.

Eenvoudige installatie

De horizontale luchtgordijnen monteert u gemakkelijk met draadeinden M8 aan het plafond of met los te bestellen bevestigingsbeugels aan de muur. De verticale luchtgordijnen worden geleverd met consoles voor bevestiging op de vloer of op elkaar. Vanwege het risico op kanteling is het belangrijk het bovenste luchtgordijn te verankeren aan de muur of het plafond.

Methoden voor verwarmen en koelen

 • null

  Warm water

  Luchtgordijnen die verwarmd worden door warm water beschikken over een warmtewisselaar die is aangesloten op het cv-netwerk. Wij voorzien de luchtgordijnen standaard van een verwarmingsbatterij geschikt voor warm water van zowel 80/60 ºC als 60/40 ºC (W). De luchtgordijnen zijn ook verkrijgbaar met een verwarmingsbatterij voor lage temperaturen van 45/35 ºC (LW).

  Voor optimale energiebesparing is het erg belangrijk om de luchtgordijnen goed af te stemmen op uw cv-ketel, stadsof blokverwarming, warmtepomp, of andere vormen van (duurzame) energiewinning. De warmwaterluchtgordijnen zijn gezekerd tegen afdraaien dankzij metalen plaatjes rondom de 3/4″ aansluitingen.

 • null

  Directe expansie

  Luchtgordijnen voor directe expansie (DX) zijn geschikt voor koudemiddel R410A. De luchtgordijnen werken als verdamper met een standalone warmtepomp of geïntegreerd in een VRFklimaatsysteem.

 • null

  Ambient

  Onze luchtgordijnen voor de afscherming van koude ruimtes zoals koel- en vriescellen hebben geen verwarmingsbatterij (A).

Regeling

Handmatige bediening

Met handmatige bediening kiest u zelf de snelheid van de luchtstroom. Alleen bestaat dan de kans dat uw luchtgordijn niet goed functioneert naar de omstandigheden op dat moment. De lucht die u dan eerst duur verwarmt of koelt, stroomt dan alsnog weg door deuren en entrees.

Standaardfuncties:

 • Snelheid van de luchtstroom in vijf standen.
 • Verwarmingsvermogen van elektrisch luchtgordijn in drie standen.
 • Zomer-winterfunctie (230 V) met aansturing van magneetventiel of pomp.
 • Met één regeling is het mogelijk meerdere luchtgordijnen aan te sturen. Handig bij grote en brede ingangen waarvoor meerdere luchtgordijnen nodig zijn.
 • Gedeeltelijke of volledige integratie in een gebouwbeheerssysteem of retailregeling. Zet bijvoorbeeld via het gebouwbeheerssysteem een luchtgordijn aan of uit. Of bedient deze met een 0-10 V-signaal.
Handmatige bediening
Automatische of semiautomatische bediening

Automatisch of semiautomatisch

Wilt u verzekerd zijn van de juiste instellingen? En geen omkijken hebben naar uw luchtgordijn? NHS Luchtgordijnen heeft hiervoor een innovatieve regeling ontwikkeld: automatisch of semiautomatisch, afhankelijk van de gekozen accessoires. Het is een compleet besturingssysteem, geschikt voor alle typen luchtgordijnen. Van warm water en elektrisch tot hybride en onverwarmd. Afhankelijk van uw keuze van luchtgordijn en accessoires zijn er verschillende extra functies mogelijk.

Extra functies (accessoires):

 • Te gebruiken met een buitentemperatuursensor. Op basis van de buitentemperatuur bepaalt de regeling automatisch de juiste instelling. Een luchtgordijn is dan alleen in gebruik als het ook echt nodig is.
 • Aan te sluiten op deurcontact of -sensor, waardoor een luchtgordijn alleen werkt als de deur geopend is of als er een beweging wordt waargenomen. Na een instelbare nadraaitijd volgt automatische uitschakeling.
 • Te gebruiken met een geïntegreerde of externe ruimtethermostaat. Bij een water verwarmd luchtgordijn is hiervoor een magneetventiel nodig. Met automatische regeling van de warmtetoevoer en de ruimtetemperatuur, waardoor de temperatuur in de ruimte constant blijft.
 • Regeling met volledig geïntegreerde besturing van warmtepomp en luchtgordijn, afhankelijk van de gekozen warmtepomp. Dit kan in onze regeling of in de besturing van de fabrikant van de warmtepomp.
 • Vorstbeveiligingsthermostaat bij (gedeeltelijke) buitenluchtaanzuiging ter voorkoming van het invriezen van een verwarmingsbatterij.
 • Met een tijdschakelaar zet een luchtgordijn zich automatisch aan of uit.