Silent luchtgordijn

Hij is zó stil, u zou bijna vergeten dat hij er is. Totdat u uw energierekening bekijkt. Want daarin maakt een Silent luchtgordijn van NHS een wereld van verschil. Dankzij dit stille luchtgordijn kunt u de deur in elk seizoen uitnodigend open laten staan, zonder dat u energie verliest. Ondertussen genieten uw medewerkers en bezoekers van een aangenaam binnenklimaat en houdt u insecten, stof, rook en vuil buiten de deur.

NHS golf blauw
Product Silent

Silent

Wand- of plafondmontage in het zicht, met luchtaanzuiging van boven en onder.

Product Silent GVP

Silent GVP

Voor zicht- of inbouwmontage, gelijk aan het verlaagd plafond (GVP), met zichtbare onderzijde en luchtaanzuiging van onder.

Product Silent BVP

Silent BVP

Inbouwmontage boven het verlaagd plafond (BVP), met alleen de aanzuig- en uitblaasopening zichtbaar en luchtaanzuiging van onder.

5 Jaar garantie icoon

Hoge kwaliteit en vijf jaar garantie

Alle luchtgordijnen van NHS voldoen aan de hoogste kwaliteits­eisen. Bij de aanschaf van een luchtgordijn krijgt u vijf jaar garantie.

Afmeting icoon

Voor deuren in elke breedte en tot 3 meter hoog

Voor elke deurbreedte kunt u een effectief luchtgordijn creëren. De vier lengtematen zijn namelijk eenvoudig te combineren. In de meeste gevallen kiezen we voor horizontale installatie. Soms is een verticaal luchtgordijn een betere oplossing, bijvoorbeeld bij een heel hoge deur.

Eenvoudige installatie icoon

Installatie in een handomdraai

Zowel horizontale als verticale Silent luchtgordijnen zijn eenvoudig te monteren. Horizontale luchtgordijnen monteert u aan de muur met draadeinden M8 of los te bestellen bevestigingsbeugels. Verticale luchtgordijnen bevestigt u met de meegeleverde consoles aan de vloer of op elkaar. In verband met het risico op kanteling is het belangrijk om het bovenste luchtgordijn aan de muur of het plafond te verankeren.

Methoden voor verwarmen en koelen

 • null

  Warm water

  Luchtgordijnen die verwarmd worden door warm water beschikken over een warmtewisselaar die is aangesloten op het cv-netwerk. Wij voorzien de luchtgordijnen standaard van een verwarmingsbatterij geschikt voor warm water van zowel 80/60 ºC als 60/40 ºC (W). De luchtgordijnen zijn ook verkrijgbaar met een verwarmingsbatterij voor lage temperaturen van 45/35 ºC (LW).

  Voor optimale energiebesparing is het erg belangrijk om de luchtgordijnen goed af te stemmen op uw cv-ketel, stadsof blokverwarming, warmtepomp, of andere vormen van (duurzame) energiewinning. De warmwaterluchtgordijnen zijn gezekerd tegen afdraaien dankzij metalen plaatjes rondom de aansluitingen.

 • null

  Directe expansie

  Luchtgordijnen voor directe expansie (DX) zijn geschikt voor koudemiddel R410A. De luchtgordijnen werken als verdamper met een standalone warmtepomp of geïntegreerd in een VRFklimaatsysteem.

 • null

  Ambient

  Onze luchtgordijnen voor de afscherming van koude ruimtes zoals koel- en vriescellen hebben geen verwarmingsbatterij (A).

Regeling

Handmatige bediening

Met handmatige bediening kiest u zelf de snelheid van de luchtstroom. Alleen bestaat dan de kans dat uw luchtgordijn niet goed functioneert naar de omstandigheden op dat moment. De lucht die u dan eerst duur verwarmt of koelt, stroomt dan alsnog weg door deuren en entrees.

Standaardfuncties:

 • Snelheid van de luchtstroom in vijf standen.
 • Zomer-winterfunctie (230 V) met aansturing van magneetventiel of pomp.
 • Met één regeling is het mogelijk meerdere luchtgordijnen aan te sturen. Handig bij grote en brede ingangen waarvoor meerdere luchtgordijnen nodig zijn.
 • Gedeeltelijke of volledige integratie in een gebouwbeheerssysteem of retailregeling. Zet bijvoorbeeld via het gebouwbeheerssysteem een luchtgordijn aan of uit. Of bedient deze met een 0-10 V-signaal.
NHS Bediening handmatig
Handmatige bediening
NHS Bediening automatisch
Automatische of semiautomatische bediening

Automatisch of semiautomatisch

Wilt u verzekerd zijn van de juiste instellingen? En geen omkijken hebben naar uw luchtgordijn? NHS Luchtgordijnen heeft hiervoor een innovatieve regeling ontwikkeld: automatisch of semiautomatisch, afhankelijk van de gekozen accessoires. Het is een compleet besturingssysteem, geschikt voor alle typen luchtgordijnen. Van warm water tot hybride en onverwarmd. Afhankelijk van uw keuze van luchtgordijn en accessoires zijn er verschillende extra functies mogelijk.

Extra functies (accessoires):

 • Te gebruiken met een buitentemperatuursensor. Op basis van de buitentemperatuur bepaalt de regeling automatisch de juiste instelling. Een luchtgordijn is dan alleen in gebruik als het ook echt nodig is.
 • Aan te sluiten op deurcontact of -sensor, waardoor een luchtgordijn alleen werkt als de deur geopend is of als er een beweging wordt waargenomen. Na een instelbare nadraaitijd volgt automatische uitschakeling.
 • Te gebruiken met een geïntegreerde of externe ruimtethermostaat. Bij een water verwarmd luchtgordijn is hiervoor een magneetventiel nodig. Met automatische regeling van de warmtetoevoer en de ruimtetemperatuur, waardoor de temperatuur in de ruimte constant blijft.
 • Regeling met volledig geïntegreerde besturing van warmtepomp en luchtgordijn, afhankelijk van de gekozen warmtepomp. Dit kan in onze regeling of in de besturing van de fabrikant van de warmtepomp.
 • Vorstbeveiligingsthermostaat bij (gedeeltelijke) buitenluchtaanzuiging ter voorkoming van het invriezen van een verwarmingsbatterij.
 • Met een tijdschakelaar zet een luchtgordijn zich automatisch aan of uit.