Superior DX luchtgordijn

De duurzame warmtepomp die gekoppeld wordt aan de Superior DX luchtgordijnen maakt gebruik van omgevingswarmte, wat zorgt voor minder CO2-uitstoot dan bij andere systemen. U hebt dus ook geen gasaansluiting of cv-ketel nodig. Vanwege de invertertechnologie in de warmtepomp geniet u van een constante uitblaastemperatuur. De uitblaasmond is uitgerust met een speciaal drukkamerstraalsysteem. Hiermee bespaart u tot wel 30% energie in vergelijking met een conventioneel lamellenuitblaassysteem. Ook zorgt dit moderne systeem voor een gelijkmatige, stabiele luchtstroom. De uitblaasmond kunt u traploos instellen van 30 graden naar binnen tot 30 graden naar buiten.

NHS golf blauw
Product SuperiorDX buitenunit

Superior DX

Wand- of plafondmontage in het zicht, met luchtaanzuiging van boven en onder.

Product SuperiorDX GVP buitenunit

Superior DX GVP

Voor zicht- of inbouwmontage, gelijk aan het verlaagd plafond, met zichtbare onderzijde en luchtaanzuiging van onder.

Product SuperiorDX BVP buitenunit

Superior DX BVP

Inbouwmontage boven het verlaagd plafond, met alleen de aanzuig- en uitblaasopening zichtbaar en luchtaanzuiging van onder.

5 Jaar garantie icoon

Hoogste betrouwbaarheid, weinig onderhoud

Wij vinden het belangrijk dat u 100% kunt vertrouwen op onze luchtgordijnen. Bij het produceren van Superior DX luchtgordijnen gebruiken wij daarom alleen onderdelen van A-kwaliteit. Ook krijgt u standaard vijf jaar garantie op uw luchtgordijn.

Afmeting icoon

Voor elke deurbreedte en tot 3,20 meter deurhoogte

Of u nu een smalle of brede deur hebt; voor elke deurbreedte kunt u een effectief luchtgordijn creëren. De vier lengtematen zijn namelijk eenvoudig te combineren. Voor deurhoogtes tot 3,20 meter zijn de luchtgordijnen leverbaar in twee verschillende capaciteiten.

Eenvoudige installatie icoon

Gemakkelijk aan te sluiten en te monteren

De horizontale luchtgordijnen monteert u gemakkelijk met draadeinden M8 aan het plafond of met los te bestellen bevestigingsbeugels aan de muur. Een Superior DX luchtgordijn sluit u eenvoudig aan dankzij de ingebouwde communicatiemodule tussen het luchtgordijn en de warmtepomp en de ingebouwde condenswaterpomp (opties). Uiteraard kunt u hierbij altijd op onze uitgebreide ondersteuning rekenen.

Bypass-systeem

Uw Superior DX luchtgordijn kan bovendien voorzien worden van een state-of-the-art-bypasssysteem. Hierdoor wordt in de winter zelfs tijdens de onvermijdelijke ontdooicyclus van de warmtepomp een aangename luchtstraal gecreëerd, zonder toevoeging van extra energie.

Bypass tijdens verwarmen
Bypass tijdens verwarmen
Bypass tijdens ontdooiing warmtepomp
Bypass tijdens ontdooiing warmtepomp
Een luchtgordijn met een warmtepomp

Goed om te weten!

Een luchtgordijn met een warmtepomp is de meest energiezuinige manier om te verwarmen. Dit is ongeveer 73% zuiniger dan een luchtgordijn met elektrische verwarming.

De energiekosten van een elektrisch luchtgordijn liggen circa 53% hoger dan die van een luchtgordijn dat werkt op basis van warm water uit een cv-ketel.

Regeling

Handmatige bediening

Met handmatige bediening kiest u zelf de snelheid van de luchtstroom. Alleen bestaat dan de kans dat uw luchtgordijn niet goed functioneert naar de omstandigheden op dat moment. De lucht die u dan eerst duur verwarmt of koelt, stroomt dan alsnog weg door deuren en entrees.

Standaardfuncties:

  • Snelheid van de luchtstroom in vijf standen.
  • Zomer-winterfunctie (230 V) met aansturing van bv. een externe warmtepomp.
  • Met één regeling is het mogelijk meerdere luchtgordijnen aan te sturen. Handig bij grote en brede ingangen waarvoor meerdere luchtgordijnen nodig zijn.
  • Gedeeltelijke of volledige integratie in een gebouwbeheerssysteem of retailregeling. Zet bijvoorbeeld via het gebouwbeheerssysteem een luchtgordijn aan of uit. Of bedient deze met een 0-10 V-signaal.
NHS Bediening handmatig
Handmatige bediening
NHS Bediening automatisch
Automatische of semiautomatische bediening

Automatisch of semiautomatisch

Wilt u verzekerd zijn van de juiste instellingen? En geen omkijken hebben naar uw luchtgordijn? NHS Luchtgordijnen heeft hiervoor een innovatieve regeling ontwikkeld: automatisch of semiautomatisch, afhankelijk van de gekozen accessoires. Het is een compleet besturingssysteem, geschikt voor alle typen luchtgordijnen. Van warm water en elektrisch tot hybride en onverwarmd. Afhankelijk van uw keuze van luchtgordijn en accessoires zijn er verschillende extra functies mogelijk.

Extra functies (accessoires):

  • Te gebruiken met een buitentemperatuursensor. Op basis van de buitentemperatuur bepaalt de regeling automatisch de juiste instelling. Een luchtgordijn is dan alleen in gebruik als het ook echt nodig is.
  • Aan te sluiten op deurcontact of -sensor, waardoor een luchtgordijn alleen werkt als de deur geopend is of als er een beweging wordt waargenomen. Na een instelbare nadraaitijd volgt automatische uitschakeling.
  • Te gebruiken met een geïntegreerde of externe ruimtethermostaat. Bij een water verwarmd luchtgordijn is hiervoor een magneetventiel nodig. Met automatische regeling van de warmtetoevoer en de ruimtetemperatuur, waardoor de temperatuur in de ruimte constant blijft.
  • Regeling met volledig geïntegreerde besturing van warmtepomp en luchtgordijn, afhankelijk van de gekozen warmtepomp. Dit kan in onze regeling of in de besturing van de fabrikant van de warmtepomp.
  • Met een tijdschakelaar zet een luchtgordijn zich automatisch aan of uit.