Superior DX luchtgordijn

De duurzame warmtepomp die gekoppeld wordt aan de Superior DX luchtgordijnen maakt gebruik van omgevingswarmte, wat zorgt voor minder CO2-uitstoot dan bij andere systemen. U hebt dus ook geen gasaansluiting of cv-ketel nodig. Vanwege de invertertechnologie in de warmtepomp geniet u van een constante uitblaastemperatuur. De uitblaasmond is uitgerust met een speciaal drukkamerstraalsysteem. Hiermee bespaart u tot wel 30% energie in vergelijking met een conventioneel lamellenuitblaassysteem. Ook zorgt dit moderne systeem voor een gelijkmatige, stabiele luchtstroom. De uitblaasmond kunt u traploos instellen van 30 graden naar binnen tot 30 graden naar buiten.

NHS golf blauw
Product SuperiorDX buitenunit

Superior DX

Wand- of plafondmontage in het zicht, met luchtaanzuiging van boven en onder.

Product SuperiorDX GVP buitenunit

Superior DX GVP

Voor zicht- of inbouwmontage, gelijk aan het verlaagd plafond, met zichtbare onderzijde en luchtaanzuiging van onder.

Product SuperiorDX BVP buitenunit

Superior DX BVP

Inbouwmontage boven het verlaagd plafond, met alleen de aanzuig- en uitblaasopening zichtbaar en luchtaanzuiging van onder.

5 Jaar garantie icoon

Hoogste betrouwbaarheid, weinig onderhoud

Wij vinden het belangrijk dat u 100% kunt vertrouwen op onze luchtgordijnen. Bij het produceren van Superior DX luchtgordijnen gebruiken wij daarom alleen onderdelen van A-kwaliteit. Ook krijgt u standaard vijf jaar garantie op uw luchtgordijn.

Afmeting icoon

Voor elke deurbreedte en tot 3,20 meter deurhoogte

Of u nu een smalle of brede deur hebt; voor elke deurbreedte kunt u een effectief luchtgordijn creëren. De vier lengtematen zijn namelijk eenvoudig te combineren. Voor deurhoogtes tot 3,20 meter zijn de luchtgordijnen leverbaar in twee verschillende capaciteiten.

Eenvoudige installatie icoon

Gemakkelijk aan te sluiten en te monteren

De horizontale luchtgordijnen monteert u gemakkelijk met draadeinden M8 aan het plafond of met los te bestellen bevestigingsbeugels aan de muur. Een Superior DX luchtgordijn sluit u eenvoudig aan dankzij de ingebouwde communicatiemodule tussen het luchtgordijn en de warmtepomp en de ingebouwde condenswaterpomp (opties). Uiteraard kunt u hierbij altijd op onze uitgebreide ondersteuning rekenen.

Bypass-systeem

Uw Superior DX luchtgordijn kan bovendien voorzien worden van een state-of-the-art-bypasssysteem. Hierdoor wordt in de winter zelfs tijdens de onvermijdelijke ontdooicyclus van de warmtepomp een aangename luchtstraal gecreëerd, zonder toevoeging van extra energie.

Bypass tijdens verwarmen
Bypass tijdens verwarmen
Bypass tijdens ontdooiing warmtepomp
Bypass tijdens ontdooiing warmtepomp
Een luchtgordijn met een warmtepomp

Goed om te weten!

Een luchtgordijn met een warmtepomp is de meest energiezuinige manier om te verwarmen. Dit is ongeveer 73% zuiniger dan een luchtgordijn met elektrische verwarming.

De energiekosten van een elektrisch luchtgordijn liggen circa 53% hoger dan die van een luchtgordijn dat werkt op basis van warm water uit een cv-ketel.

Vernieuwde interface met touchscreen

Een moderne look en verbeterd gebruiksgemak: dat zijn de grote voordelen van het bedieningspaneel van onze luchtgordijnen. Hiermee hebt u nog makkelijker toegang tot de vertrouwde functionaliteiten. De installatie is bovendien eenvoudiger dan ooit, net zoals het aanpassen van instellingen.
De nieuwe interface is zeer compleet en behoort tot de meest gebruiksvriendelijke op de markt.

Innovatieve regeling

Automatische en semiautomatische besturing

Wilt u verzekerd zijn van de juiste instellingen? En geen omkijken hebben naar uw luchtgordijn? Dan biedt de innovatieve besturing van NHS Luchtgordijnen uitkomst. U hebt de keuze tussen een automatische en een semiautomatische regeling, mede afhankelijk van de extra functies die u selecteert. Het grote voordeel ten opzichte van handmatige bediening? De zekerheid van een optimaal binnenklimaat en minimaal energieverbruik. Bij handmatige bediening loopt u immers het risico dat de gekozen instellingen niet aansluiten bij de omstandigheden, waardoor de verwarmde of gekoelde lucht alsnog wegstroomt door deuren en entrees.

Ons innovatieve besturingssysteem is geschikt voor alle typen luchtgordijnen. Van warmwater- tot elektrische luchtgordijnen en van hybride tot onverwarmde en directe expansie luchtgordijnen.

Standaardfuncties

Onze luchtgordijnen zijn standaard voorzien van de volgende functies:

  • Keuze snelheid van de luchtstroom (5 standen).
  • Keuze verwarmingsvermogen (bij elektrisch luchtgordijn, 3 standen).
  • Zomer-winterfunctie (230V) met aansturing van magneetventiel of pomp.
  • Mogelijkheid om met één regeling meerdere luchtgordijnen aan te sturen. Handig bij grote en brede ingangen waarvoor meerdere luchtgordijnen nodig zijn.
  • Voor luchtgordijnen voorzien van een filter is een timer ingebouwd zodat de gebruiker weet wanneer het filter gereinigd moet worden.
  • Gedeeltelijke of volledige integratie in een gebouwbeheersysteem of retailregeling. Zo kunt u via het gebouwbeheersysteem een luchtgordijn in- of uitschakelen of bedienen met een 0-10V-signaal.