Superior XL luchtgordijn

De luchtgordijnen van onze Superior XL-serie zijn vanwege de grote capaciteit en onderhoudsvriendelijke componenten uitermate geschikt voor toepassing in de retail of in een industriële omgeving. Wij leveren luchtgordijnen in twee verschillende capaciteiten voor deurhoogtes tot wel vier meter. Ideaal voor bijvoorbeeld hoge winkeldeuren, industriedeuren, overheaddeuren of roldeuren. De vier lengtematen zijn eenvoudig met elkaar te combineren, waardoor u voor elke deurbreedte een effectief luchtgordijn creëert.

NHS golf blauw
Product SuperiorXL

Superior XL

Wand- of plafondmontage in het zicht, met luchtaanzuiging van boven en onder.

Product SuperiorXL GVP

Superior XL GVP

Voor zicht- of inbouwmontage, gelijk aan het verlaagd plafond, met zichtbare onderzijde en luchtaanzuiging van onder.

Product SuperiorXL BVP

Superior XL BVP

Inbouwmontage boven het verlaagd plafond, met alleen de aanzuig- en uitblaasopening zichtbaar en luchtaanzuiging van onder.

5 Jaar garantie icoon

Hoge kwaliteit en onderhoudsvriendelijk

Alle componenten van het luchtgordijn, waaronder het voorpaneel, de verwarmingsbatterij en de ventilatoren, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en functioneren optimaal. Wekelijks of maandelijks tijdsintensief onderhoud is niet nodig. Schaft u een Superior XL luchtgordijn aan, dan krijgt u standaard vijf jaar garantie.

Afmeting icoon

Hypermodern uitblaassysteem

De uitblaasmond is uitgerust met speciaal drukkamerstraalsysteem. Hiermee bespaart u tot wel 30% energie in vergelijking met een conventioneel lamellenuitblaassysteem. Ook zorgt het moderne systeem voor een gelijkmatige, stabiele luchtstroom. U kunt de uitblaasmond traploos instellen van 30 graden naar binnen tot 30 graden naar buiten.

Eenvoudige installatie icoon

Horizontale of verticale installatie

Zowel een horizontale als verticale installatie is mogelijk. De horizontale luchtgordijnen monteert u gemakkelijk aan de muur met draadeinden M10 of los te bestellen bevestigingsbeugels. Bij een heel hoge deur is een verticale installatie aan te raden. De verticale luchtgordijnen worden geleverd met consoles voor bevestiging aan de vloer of op elkaar. Vanwege het risico op kanteling is het belangrijk om het bovenste luchtgordijn te verankeren aan de muur of het plafond.

Methoden voor verwarmen en koelen

 • null

  Warm water

  Luchtgordijnen die verwarmd worden door warm water beschikken over een warmtewisselaar die is aangesloten op het cv-netwerk. Wij voorzien de luchtgordijnen standaard van een verwarmingsbatterij geschikt voor warm water van zowel 80/60 ºC als 60/40 ºC (W). De luchtgordijnen zijn ook verkrijgbaar met een verwarmingsbatterij voor lage temperaturen van 45/35 ºC (LW).

  Voor optimale energiebesparing is het erg belangrijk om de luchtgordijnen goed af te stemmen op uw cv-ketel, stadsof blokverwarming, warmtepomp, of andere vormen van (duurzame) energiewinning. De warmwaterluchtgordijnen zijn gezekerd tegen afdraaien dankzij metalen plaatjes rondom de aansluitingen.

 • null

  Elektrisch

  Is er geen warm water beschikbaar? Onze elektrische luchtgordijnen (E) stemmen automatisch de aansturing van verwarming en ventilatie (op elkaar) af. Uiteraard zijn deze luchtgordijnen voorzien van een beveiligingscircuit.

 • null

  Ambient

  Onze luchtgordijnen voor de afscherming van koude ruimtes zoals koel- en vriescellen hebben geen verwarmingsbatterij (A).

 • null

  Hybride

  Luchtgordijnen met hybride verwarming (H) zijn geschikt wanneer de temperatuur van het warm water te laag is ten opzichte van de benodigde verwarmingscapaciteit. Deze luchtgordijnen hebben een elektrisch verwarmingselement die de luchtstroom automatisch extra verwarmt tot de gewenste uitblaastemperatuur.

Een luchtgordijn met een warmtepomp

Goed om te weten!

Een luchtgordijn met een warmtepomp is de meest energiezuinige manier om te verwarmen. Dit is ongeveer 73% zuiniger dan een luchtgordijn met elektrische verwarming.

De energiekosten van een elektrisch luchtgordijn liggen circa 53% hoger dan die van een luchtgordijn dat werkt op basis van warm water uit een cv-ketel.

Vernieuwde interface met touchscreen

Een moderne look en verbeterd gebruiksgemak: dat zijn de grote voordelen van het bedieningspaneel van onze luchtgordijnen. Hiermee hebt u nog makkelijker toegang tot de vertrouwde functionaliteiten. De installatie is bovendien eenvoudiger dan ooit, net zoals het aanpassen van instellingen.
De nieuwe interface is zeer compleet en behoort tot de meest gebruiksvriendelijke op de markt.

Innovatieve regeling

Automatische en semiautomatische besturing

Wilt u verzekerd zijn van de juiste instellingen? En geen omkijken hebben naar uw luchtgordijn? Dan biedt de innovatieve besturing van NHS Luchtgordijnen uitkomst. U hebt de keuze tussen een automatische en een semiautomatische regeling, mede afhankelijk van de extra functies die u selecteert. Het grote voordeel ten opzichte van handmatige bediening? De zekerheid van een optimaal binnenklimaat en minimaal energieverbruik. Bij handmatige bediening loopt u immers het risico dat de gekozen instellingen niet aansluiten bij de omstandigheden, waardoor de verwarmde of gekoelde lucht alsnog wegstroomt door deuren en entrees.

Ons innovatieve besturingssysteem is geschikt voor alle typen luchtgordijnen. Van warmwater- tot elektrische luchtgordijnen en van hybride tot onverwarmde en directe expansie luchtgordijnen.

Standaardfuncties

Onze luchtgordijnen zijn standaard voorzien van de volgende functies:

 • Keuze snelheid van de luchtstroom (5 standen).
 • Keuze verwarmingsvermogen (bij elektrisch luchtgordijn, 3 standen).
 • Zomer-winterfunctie (230V) met aansturing van magneetventiel of pomp.
 • Mogelijkheid om met één regeling meerdere luchtgordijnen aan te sturen. Handig bij grote en brede ingangen waarvoor meerdere luchtgordijnen nodig zijn.
 • Voor luchtgordijnen voorzien van een filter is een timer ingebouwd zodat de gebruiker weet wanneer het filter gereinigd moet worden.
 • Gedeeltelijke of volledige integratie in een gebouwbeheersysteem of retailregeling. Zo kunt u via het gebouwbeheersysteem een luchtgordijn in- of uitschakelen of bedienen met een 0-10V-signaal.