Circum luchtgordijn

Een luchtgordijn uit onze Circum-serie is de perfecte oplossing voor een ingang met een geïntegreerde draaideur. Het horizontaal gemonteerde systeem leidt de luchtstroom gelijkmatig langs de deuropening naar beneden. U ziet er bijna niets van; alleen de fraai vormgegeven uitblaasopening is zichtbaar.

NHS golf blauw

Dit luchtgordijn kent drie verschillende bouwvormen

Circum TypeKD schema

Type KD

Ingebouwd in de krans van de draaideur.

Circum TypeBD schema

Type BD

Gemonteerd boven op de draaideur.

Circum TypeVP schema

Type VP-uitvoering

Ingebouwd in het verlaagd plafond of buiten de draaideur.

Het luchtgordijn wordt geselecteerd op basis van de draaideur en het kanaal wordt volledig op maat gemaakt, passend aan de deurradius.

5 Jaar garantie icoon

Hoge kwaliteit en vijf jaar garantie

Alle luchtgordijnen van NHS voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Bij de aanschaf van een luchtgordijn krijgt u vijf jaar garantie.

Afmeting icoon

Ontwerp dat past bij de look van uw draaideur

Het design van de luchtgordijnen stemmen we af op het ontwerp, de deurradius, de materialen en de kleuren van uw draaideur. De units zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen en sluiten zo qua look goed aan op alle mogelijke draaideuren.

Eenvoudige installatie icoon

Gemakkelijk aan te sluiten en te monteren

De horizontale Circum luchtgordijnen zijn eenvoudig te monteren. De KD- en BD-uitvoeringen van de Circum luchtgordijnen monteert u op of in de draaideur met stelvoetjes of kokerprofielen, of aan het plafond met draadeinden M8. Ook de VP-uitvoering monteert u aan het plafond met draadeinden M8.

Methoden voor verwarmen

 • null

  Warm water

  Luchtgordijnen die verwarmd worden door warm water beschikken over een warmtewisselaar die is aangesloten op het cv-netwerk. Wij voorzien de luchtgordijnen standaard van een verwarmingsbatterij geschikt voor warm water van zowel 80/60 ºC als 60/40 ºC (W). De luchtgordijnen zijn ook verkrijgbaar met een verwarmingsbatterij voor lage temperaturen van 45/35 ºC (LW).

  Voor optimale energiebesparing is het erg belangrijk om de luchtgordijnen goed af te stemmen op uw cv-ketel, stads of blokverwarming, warmtepomp, of andere vormen van (duurzame) energiewinning. De warmwaterluchtgordijnen zijn gezekerd tegen afdraaien dankzij metalen plaatjes rondom de 3/4″ aansluitingen.

 • null

  Elektrisch

  Onze elektrische luchtgordijnen (E) stemmen automatisch de aansturing van verwarming en ventilatie (op elkaar) af. Uiteraard zijn deze luchtgordijnen voorzien van een beveiligingscircuit.

 • null

  Directe expansie

  Luchtgordijnen voor directe expansie (DX) zijn geschikt voor koudemiddel R410A. De luchtgordijnen werken als verdamper met een standalone warmtepomp of geïntegreerd in een VRF klimaatsysteem.

Een luchtgordijn met een warmtepomp

Goed om te weten!

Een luchtgordijn met een warmtepomp is de meest energiezuinige manier om te verwarmen. Dit is ongeveer 73% zuiniger dan een luchtgordijn met elektrische verwarming.

De energiekosten van een elektrisch luchtgordijn liggen circa 53% hoger dan die van een luchtgordijn dat werkt op basis van warm water uit een cv-ketel.

Regeling

Handmatige bediening

Met handmatige bediening kiest u zelf de snelheid van de luchtstroom. Alleen bestaat dan de kans dat uw luchtgordijn niet goed functioneert naar de omstandigheden op dat moment. De lucht die u dan eerst duur verwarmt of koelt, stroomt dan alsnog weg door deuren en entrees.

Standaardfuncties:

 • Snelheid van de luchtstroom in vijf standen.
 • Verwarmingsvermogen van elektrisch luchtgordijn in drie standen.
 • Zomer-winterfunctie (230 V) met aansturing van magneetventiel of pomp.
 • Met één regeling is het mogelijk meerdere luchtgordijnen aan te sturen. Handig bij grote en brede ingangen waarvoor meerdere luchtgordijnen nodig zijn.
 • Gedeeltelijke of volledige integratie in een gebouwbeheerssysteem of retailregeling. Zet bijvoorbeeld via het gebouwbeheerssysteem een luchtgordijn aan of uit. Of bedient deze met een 0-10 V-signaal.
NHS Bediening handmatig
Handmatige bediening
NHS Bediening automatisch
Automatische of semiautomatische bediening

Automatisch of semiautomatisch

Wilt u verzekerd zijn van de juiste instellingen? En geen omkijken hebben naar uw luchtgordijn? NHS Luchtgordijnen heeft hiervoor een innovatieve regeling ontwikkeld: automatisch of semiautomatisch, afhankelijk van de gekozen accessoires. Het is een compleet besturingssysteem, geschikt voor alle typen luchtgordijnen. Van warm water en elektrisch tot hybride en onverwarmd. Afhankelijk van uw keuze van luchtgordijn en accessoires zijn er verschillende extra functies mogelijk.

Extra functies (accessoires):

 • Te gebruiken met een buitentemperatuursensor. Op basis van de buitentemperatuur bepaalt de regeling automatisch de juiste instelling. Een luchtgordijn is dan alleen in gebruik als het ook echt nodig is.
 • Aan te sluiten op deurcontact of -sensor, waardoor een luchtgordijn alleen werkt als de deur geopend is of als er een beweging wordt waargenomen. Na een instelbare nadraaitijd volgt automatische uitschakeling.
 • Te gebruiken met een geïntegreerde of externe ruimtethermostaat. Bij een water verwarmd luchtgordijn is hiervoor een magneetventiel nodig. Met automatische regeling van de warmtetoevoer en de ruimtetemperatuur, waardoor de temperatuur in de ruimte constant blijft.
 • Regeling met volledig geïntegreerde besturing van warmtepomp en luchtgordijn, afhankelijk van de gekozen warmtepomp. Dit kan in onze regeling of in de besturing van de fabrikant van de warmtepomp.
 • Met een tijdschakelaar zet een luchtgordijn zich automatisch aan of uit.