Circum luchtgordijn

Een draaideur is energiezuiniger dan bijvoorbeeld een schuifdeur. Er is immers geen direct contact tussen binnen en buiten en zo wordt de meeste wind afgeweerd. Toch glipt elke keer als iemand de deur gebruikt een hoeveelheid koude buitenlucht het gebouw in. Lopen er bij u dagelijks tientallen mensen in en uit? Dan is een Circum of TQD luchtgordijn speciaal voor draaideuren een slimme investering. Hiermee beperkt u het energieverlies tot het absolute minimum.

Type BD

Gemonteerd boven op de draaideur.

Type KD

Ingebouwd in de krans van de draaideur.

Type VP

Ingebouwd in het verlaagd plafond of buiten de draaideur.

Circum luchtgordijnen

Een luchtgordijn uit onze Circum-serie is de perfecte oplossing voor een ingang met een geïntegreerde draaideur. Het horizontaal gemonteerde systeem leidt de luchtstroom gelijkmatig langs de deuropening naar beneden. U ziet er bijna niets van; alleen de fraai vormgegeven uitblaasopening is zichtbaar. Dit luchtgordijn kent drie verschillende bouwvormen:

 • KD-uitvoering: ingebouwd in de krans van de draaideur
 • BD-uitvoering: gemonteerd boven op de draaideur
 • VP-uitvoering: ingebouwd in het verlaagd plafond of buiten de draaideur.

Het luchtgordijn wordt geselecteerd op basis van de draaideur en het kanaal wordt volledig op maat gemaakt, passend aan de deurradius.

 

Energiezuinig, stil en duurzaam

Dankzij geavanceerde EC-technologie kennen de ventilatoren van de Circum en TQD luchtgordijnen een lange levensduur en een ultralaag energieverbruik. Bovendien werken ze geruisloos.

 

Gelijkmatige luchtstroom

De uitblaasmond van het TQD luchtgordijn is uitgerust met een speciaal drukkamerstraalsysteem. Hiermee bespaart u tot wel 30% energie in vergelijking met een conventioneel lamellenuitblaassysteem. Ook zorgt dit moderne systeem voor een gelijkmatige, stabiele luchtstroom. De uitblaasmond kunt u traploos instellen van 30 graden naar binnen tot 30 graden naar buiten.

 

Ontwerp dat past bij de look van uw draaideur

Het design van de luchtgordijnen stemmen we af op het ontwerp, de deurradius, de materialen en de kleuren van uw draaideur. De units zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen en sluiten zo qua look goed aan op alle mogelijke draaideuren.

 

Ultiem gebruiksgemak

Schaft u een luchtgordijn uit deze serie aan, dan profiteert u van ultiem gebruiksgemak. De componenten zoals het voorpaneel, de verwarmingsbatterij en de ventilatoren zijn zo ontwikkeld dat u er als gebruiker geen omkijken naar hebt. Arbeidsintensief wekelijks of maandelijks onderhoud is dan ook niet nodig*.

 

Installatie in een handomdraai

Zowel de verticale TQD als de horizontale Circum luchtgordijnen zijn eenvoudig te monteren. Het TQD luchtgordijn bevestigt u met de meegeleverde console aan de vloer. U kunt kiezen voor de aansluitingen via de onder- of bovenzijde van de unit. De KD- en BD-uitvoeringen van de Circum luchtgordijnen monteert u op of in de draaideur met stelvoetjes of kokerprofielen, of aan het plafond met draadeinden M8. Ook de VP-uitvoering monteert u aan het plafond met draadeinden M8.

 

Hoge kwaliteit en vijf jaar garantie

Alle luchtgordijnen van NHS voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Bij de aanschaf van een luchtgordijn krijgt u vijf jaar garantie.

Hoogste betrouwbaarheid, weinig onderhoud

Wij vinden het belangrijk dat u 100% kunt vertrouwen op onze luchtgordijnen. Bij het produceren van Superior DX luchtgordijnen gebruiken wij daarom alleen onderdelen van A-kwaliteit. Ook krijgt u standaard vijf jaar garantie op uw luchtgordijn.

Voor elke deurbreedte en tot 3,20 meter deurhoogte

Of u nu een smalle of brede deur hebt; voor elke deurbreedte kunt u een effectief luchtgordijn creëren. De vier lengtematen zijn namelijk eenvoudig te combineren. Voor deurhoogtes tot 3,20 meter zijn de luchtgordijnen leverbaar in twee verschillende capaciteiten.

Gemakkelijk aan te sluiten en te monteren

De horizontale luchtgordijnen monteert u gemakkelijk met draadeinden M8 aan het plafond of met los te bestellen bevestigingsbeugels aan de muur. Een Superior DX luchtgordijn sluit u eenvoudig aan dankzij de ingebouwde communicatiemodule tussen het luchtgordijn en de warmtepomp en de ingebouwde condenswaterpomp (opties). Uiteraard kunt u hierbij altijd op onze uitgebreide ondersteuning rekenen.

Methoden voor verwarmen en koelen

 • null

  Warm water

  Luchtgordijnen die verwarmd worden door warm water beschikken over een warmtewisselaar die is aangesloten op het cv-netwerk. Wij voorzien de luchtgordijnen standaard van een verwarmingsbatterij geschikt voor warm water van zowel 80/60 ºC als 60/40 ºC (W). De luchtgordijnen zijn ook verkrijgbaar met een verwarmingsbatterij voor lage temperaturen van 45/35 ºC (LW).

  Voor optimale energiebesparing is het erg belangrijk om de luchtgordijnen goed af te stemmen op uw cv-ketel, stads of blokverwarming, warmtepomp, of andere vormen van (duurzame) energiewinning. De warmwaterluchtgordijnen zijn gezekerd tegen afdraaien dankzij metalen plaatjes rondom de 3/4″ aansluitingen.

 • null

  Elektrisch

  Onze elektrische luchtgordijnen (E) stemmen automatisch de aansturing van verwarming en ventilatie (op elkaar) af. Uiteraard zijn deze luchtgordijnen voorzien van een beveiligingscircuit.

 • null

  Directe expansie

  Luchtgordijnen voor directe expansie (DX) zijn geschikt voor koudemiddel R410A. De luchtgordijnen werken als verdamper met een standalone warmtepomp of geïntegreerd in een VRF klimaatsysteem.

Regeling

Handmatige bediening

Met handmatige bediening kiest u zelf de snelheid van de luchtstroom. Alleen bestaat dan de kans dat uw luchtgordijn niet goed functioneert naar de omstandigheden op dat moment. De lucht die u dan eerst duur verwarmt of koelt, stroomt dan alsnog weg door deuren en entrees.

Standaardfuncties:

 • Snelheid van de luchtstroom in vijf standen.
 • Zomer-winterfunctie (230 V) met aansturing van bv. een externe warmtepomp.
 • Met één regeling is het mogelijk meerdere luchtgordijnen aan te sturen. Handig bij grote en brede ingangen waarvoor meerdere luchtgordijnen nodig zijn.
 • Gedeeltelijke of volledige integratie in een gebouwbeheerssysteem of retailregeling. Zet bijvoorbeeld via het gebouwbeheerssysteem een luchtgordijn aan of uit. Of bedient deze met een 0-10 V-signaal.
Handmatige bediening
Automatische of semiautomatische bediening

Automatisch of semiautomatisch

Wilt u verzekerd zijn van de juiste instellingen? En geen omkijken hebben naar uw luchtgordijn? NHS Luchtgordijnen heeft hiervoor een innovatieve regeling ontwikkeld: automatisch of semiautomatisch, afhankelijk van de gekozen accessoires. Het is een compleet besturingssysteem, geschikt voor alle typen luchtgordijnen. Van warm water en elektrisch tot hybride en onverwarmd. Afhankelijk van uw keuze van luchtgordijn en accessoires zijn er verschillende extra functies mogelijk.

Extra functies (accessoires):

 • Te gebruiken met een buitentemperatuursensor. Op basis van de buitentemperatuur bepaalt de regeling automatisch de juiste instelling. Een luchtgordijn is dan alleen in gebruik als het ook echt nodig is.
 • Aan te sluiten op deurcontact of -sensor, waardoor een luchtgordijn alleen werkt als de deur geopend is of als er een beweging wordt waargenomen. Na een instelbare nadraaitijd volgt automatische uitschakeling.
 • Te gebruiken met een geïntegreerde of externe ruimtethermostaat. Bij een water verwarmd luchtgordijn is hiervoor een magneetventiel nodig. Met automatische regeling van de warmtetoevoer en de ruimtetemperatuur, waardoor de temperatuur in de ruimte constant blijft.
 • Regeling met volledig geïntegreerde besturing van warmtepomp en luchtgordijn, afhankelijk van de gekozen warmtepomp. Dit kan in onze regeling of in de besturing van de fabrikant van de warmtepomp.
 • Met een tijdschakelaar zet een luchtgordijn zich automatisch aan of uit.